Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief: e-mail logo


Reacties

Lijken op zee — 5 reacties

 1. Er is veel geld uit de westerse wereld naar de derde wereld gegaan,ziekenhuizen gebouwd ,waterputten geslagen, maar er zijn ook veel van hun rijke grondstoffen naar ons westerse landen gehaald waar we hier van hebben geprofiteerd alleen had de handel daarin ten goede moeten komen aan de bevolking maar het merendeel is in de zakken van de dictators verdwenen,hoe is het in vredesnaam mogelijk dat er miljarden op rekeningen staan van die dictators en allemaal op banken in de westerse wereld ? Men had met geduld en overleg uiteindelijk meer bereikt dan die dictators te verjagen , het is zo complex ook door het geloof ,dat zie je dat de vluchtelingen op die gammele bootjes ruzie krijgen over het geloof en de christenen over boord werden gegooid zo de zee in en verdronken en deze mensen komen naar onze westerse samenleving die christelijk is , dat zal nog wat woorden , onze culturen verschillen te veel van elkaar, gisteren “Buitenhof” gezien? Zij weten het ook niet, maar het is een hopeloze menselijke tragedie.

  HappyDat is het Hermien, een afschuwelijke tragedie die helaas nu alweer wordt overschaduwd door een verschrikkelijke ramp in Nepal. Doen we het onszelf niet aan, dan slaat de natuur wel toe. Hoe nietig zijn wij?

 2. Henny bedankt, ik kan het niet beter verwoorden de reactie op schokkende beelden het maakt me aan het huilen .

  Ben wat een prachtig gedich, helemaal het nu waar je vind ik niet de andere kant op mag kijken.
  Wij hebben het goed, als je de beelden ziet kijk en wees dankbaar dat het niet jouw geliefden zijn die daar drijven.
  heb mededogen en heb je naasten lief. Dank je Ben.

  HappyWat is het verschil tussen mensen en mieren Liefke? Een verkeerde voetstap en…

 3. Uit het hart. Wat een mooi gedicht! Een drama vd bovenste plank, niet in woorden te beschrijven, gewoon de deuren geblokkeerd! Blijft hangen in je hoofd, dat geeft niet. Het is iets om nooit te vergeten en waar we toch als Europa verplicht zijn wat aan te doen!

  HappyVoor we dit soort verplichtingen nakomen zullen we eerst onze ziel moeten repareren ben ik bang.

 4. Mooi! Hier word je stil van.

  HappyGoed om soms even stil te worden!

 5. Ja , wat moet je hierop zeggen ,al die beelden op tv hoe desperate moet je zijn als je op zo’ n bootje stapt , nou heel desperate dus ,het is vreselijk ,waarom is de wereld toch zo verrot op veel plekken , oorlog , droogte, armoede ,geen voedsel , en ga zo maar door , ja wij zouden ook op die boot stappen ,alleen zijn er een hoop mensen die beseffen niet hoe een walgelijk leven die mensen hebben en die oordelen over dingen waar ze totaal geen idee van hebben , lekker makkelijk om met je volgevreten lijf lekker bij de kachel met stromend gezond water uit de kraan en geen bommen in je achter tuin een oordeel te hebben ,het is vreselijk wat er gebeurt ,en wat mij betreft als u met goede bedoelingen hier of waar dat ook aankomt ,zeg ik welkom ,leven en laten leven want wij zouden het zelfde doen als we in die situatie zaten, je hebt het weer mooi opgeschreven Ben bedankt, Hennie

  HappyMooie reactie weer Hennie. Als mensen hun hart zouden laten spreken zouden zij hun kinderen meer nalaten dan alleen hun bezittingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.